Voordelige tripjes vinden

Ik zie de wereld graag.

Nu zijn dit nog vaak city tripjes en korte vakanties. Korte en goedkope tripjes staat gelijk aan – vaker weg zijn. De enige reden waarom ik nu nog binnen de grenzen van Europa blijf. Komt natuurlijk ook omdat mijn budget nog niet is waar ik van droom natuurlijk. Maar iedereen wil toch waar voor zijn geld?

Net klaar met het plannen van een zussenvakantie en de lijst alweer aan het vullen voor de volgende ideale vakanties. Let op, ik ga je nu vertellen hoe ik dat voor elkaar krijg…

Tips

  • Ryanair, Transavia, Easyjet, Vueling, Wizzair, hou ze in de gaten, want zij hebben soms echt belachelijk lage prijzen voor vluchten. Kijk ook eens s’nachts, de tip die ik een paar jaar geleden van piloten kreeg. Goedkoper dan met de NS reizen, geloof me.
  • Een tussenstop maken in een andere stad. Ingèr en ik vliegen van Eindhoven naar Sevilla voor een paar tientjes en de terugvlucht was het vierdubbele? DOEI. Voor dezelfde vlucht. dat doe ik niet en daarom vliegen wij binnen Spanje van Sevilla naar Barcelona voor weer een-paar-tientjes en vanuit Barcelona terug naar Brussel. Dit allemaal bij elkaar is goedkoper dan die ene terugvlucht was. Inclusief trein vanuit Brussel. In België krijg je namelijk korting als je onder de 26 jaar bent. Hoppa!
  • Aanmelden op (die vervelende) nieuwsbrieven van de airlines. Dan krijg je als eerste te horen als er een korting periode is. 20 euro vluchten en 1 + 1 gratis op vluchten, het gebeurt echt! Zeker de moeite van het ontvangen van al die mailtjes waard.
  • Reis Facebookpagina’s volgen. Laatst vond ik een nieuwe: verslaafd aan Italië. Gevuld met citytripjes naar Italië voor onder de 100 euro (vlucht + Verblijf). Reispiratie!
  • Airbnb, ik boek niets anders. Ik heb in een geweldige boerderij geslapen in Toscane, zo een midden in de heuvels net als in de films en midden in bruisend Napoli verbleven we in een mooi, centraal appartement.
  • Via Airbnb zit je meestal bij locals die de beste tips hebben. Blijf weg van oplichting, vies eten en toeristisch gedoe en maak gebruik van lokale kennis, de beste restaurantjes en échte tips.

Laat me weten als je ergens naar toe wil, ik pluis graag alles uit.

Misschien maak ik er wel mijn werk van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *