Waarom Britt en Ingèr wel familie zijn

Ingèr vertelde jullie vorige week alles over de verschillen tussen haar en mij. Over onze ooggrootte, rustige of  juist hele drukke karakters en maakte duidelijk dat we ‘t eigenlijk niet meer willen horen. Maar voordat we denken dat een van ons van de melkboer is en een van jullie in nood, vergeet dat Ingèr haar nier aan mij kan afstaan, ga ik jullie, en haar, overtuigen van ons vergelijkbaar DNA en ‘zus en zus’ zijn.

1. We delen sinds dat we klein zijn de liefde voor Duo Penotti, zij at/eet/vreet/lepelt braaf het bruine deel en het witte is helemaal van mij.  Het is altijd even puzzelen maar meer dan waard. De grote broer had vaak de neiging om, als een maniak, met een mes in de pot te roeren en onze plannen door de war te schoppen. Vandaar ook onze twee-tegen-een schreeuw situaties. Die hij trouwens alsnog altijd won.

Wie doet nou zoiets?

2. Hebben net als veel zussen, eigenlijk tweelingen, een eigen taal en soms telepathie op afstand. Écht. Wij hebben geluidjes, blikken en binnenpretjes voor alles. Grapjes en geheimpjes die we nooit gaan delen maar die ons nog jaren laten lachen. We delen het Instagram account voor Abouttobe en zette eens op hetzelfde moment, precies dezelfde foto online. Als de titels overeenkwamen had ik ons opgeven voor ASTRO TV… 

3. Wij zijn eigenlijk best gemeen. Hard. Grof. Niet veroordelend of negatief, maar gewoon. Gemeen eerlijk.  Niet alleen tegen elkaar, of streng voor onszelf,  maar ook naar anderen. Geef ons eten, want we veranderen in Hangry bitches als we honger hebben. Dat kan nog wel eens schelen.

4. Wij kunnen uren lang in tijdschriften bladeren, half lezen, plaatjes kijken en staren. Vooral niet lezen. 

5. Hebben allebei lelijke littekens van toen wij 16 jaar waren. Die geliefde Peugot Speedfight scooters waar we zo hard voor hebben gespaard. Eigenlijk waren we levensgevaarlijk en moeten die dingen verboden worden. En als ik hem nooit had gehad, had Ingèr me nooit nagedaan. Dan hebben we het nog niet eens over hoe lui je er van wordt.

6. Zijn allebei bang van de woorden huisje, boompje, beestje. Wil je dat wij allebei het feestje verlaten en dat we nooit meer terugkomen, nooit meer naar je lachen, nooit meer tegen je praten? Begin dan vooral over de geweldigheid achter huisje boompje beestje op je 20e. We spreken je wel weer als je op je 30e je eerste midlife crisis hebt. 

bossy

7. Hebben een eigen bijbel. Het Girlboss boek. Geeft het woord Hallelujah zijn betekenis.

 

Ook al lijken wij niet op elkaar in ons doen en laten. Van binnen zit er toch een beetje van hetzelfde.Deels gemaakt van chocolade pasta, Italiaanse herinneringen en stroomt er eigenwijs Vierhoutenbloed door allebei onze aderen. Soms uit dit in hetzelfde gedrag -hangry zijn-, in dezelfde kleren, oversized shirts en ordinaire, kapotte broeken,  liefde voor dezelfde schoenen, -sneakers worden áltijd gedeeld-  en soms posten we hetzelfde plaatje op Instagram, op precies dezelfde tijd.

FullSizeRender (4)

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *