Wachten op vrijdag

Omgeven door een frustrerend moeilijk accent, vervelende geuren en witte jassen die snel langs wandelen alsof ’t hun werk is, terwijl we niet-relaxt loungen op een groene wachtbank zonder enige vorm van comfort of rust, vraag ik me af wat we morgen kunnen doen om een beetje meer te leven. Om meer te doen en meer te laten. Ik zou bijna yolo roepen, maar je snapt wat ik bedoel.

Voor je ‘t weet…

Ik hoop net zoveel te leren van dit ‘op ‘t nippertje’ geval en deze net-niet-te-laat en net-op-tijd ervaring dan van een slechtere afloop.

vrijdag

We zeggen veel sneller dat we iets stom vinden en wat we niet leuk vinden aan elkaar. Het is makkelijker om te zeiken, te zeuren en te mauwen dan om te zeggen dat je blij bent dat je d´r bent. En dat je hun hebt, in levende lijve. Om te zeggen dat je ze lief vindt.  We hebben geen tijd voor achteraf gelul, halve bak pogingen en dingen niet durven. We hebben geen tijd om te wachten op vrijdag.

Want, voor je ‘t weet…

Zit je aan tafel met familie en vage kennissen. Muziek, kleuren en kisten te kiezen. Voor je ‘t weet is het te laat om te zeggen hoe niet-vervelend iemand is.

Maar dat mag je niet hardop zeggen

Het geluid van schurend, wit nylon wat langsloopt, plastic klompen en beademingsproducten die piepend en krakend levens redden is het allemaal waard, geloof me…

Wij hebben een rijtje wat we kunnen opnoemen als we het hebben over ‘het kan allemaal erger’. Een rijtje wat ik kan dromen en het kán ook allemaal erger. Maar het is genoeg om te zeggen dat het ook beter kan. Leuker, liever.

IMG_4470

Ik gun niemand zo’n week als die van ons, überhaupt geen vergelijkbaar telefoontje die eraan voorafgaat, maar ik gun wel iedereen de kans om wakker geslagen te worden. Wil iedereen wakker schoppen. Hoe Disney dat ook klinkt.

LEEF!  M’n nieuwe motto.

Of zoals Britt zou zeggen:

Fuck it, niet denken maar doen.

smile

Met de vriendelijke groeten van mijn Popeye papa.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *