Beter dan de diepvries: Wrappizza

A

De vorige keer deelde we alleen het mooie kiekje. Dit keer leggen we uit hoe jij de pizza zelf maakt.

Wat je nodig hebt:

  • Volkoren wraps (Jumbo merk)
  • Smeerkaas
  • Groene Pesto
  • Spinazie
  • Gezeefde tomaten
  • Kipstukjes of ander soort (vlees)beleg
  • Geraspte kaas (het liefst 20+)
  • Italiaanse kruiden / Oregano

Stap 1.

Ga als de wiedeweerga naar de Jumbo voor volkoren wraps. Gewone wraps zijn zo klef, daar ga je spijt van krijgen. Als je er dan toch ben, koop ook meteen smeerkaas, daar is -ie namelijk het goedkoopst.

Stap 2.
Zet alles klaar en let’s begin met de saus, want wat is pizza zonder tomaat? Juist, pizza zonder tomaat. En dat is toch ff minder lekker.  Neem gezeefde tomaten en voeg een eetlepel pesto toe, roer en draai wat Italiaanse kruiden erdoorheen. Angstaanjagend simpel hè?

Stap 3.

Pak (voor)gegrilde kipfilet in kleine stukjes en ‘wok’ ze nog even kort met pittig paprika poeder en wat Italiaanse kruiden. Ik kocht een zak van 2,5 kilo (blije) kip bij de Makro, handig. 

Stap 4.

Hak spinazie klein alsof het Basilicum is. Of hak Basilicum, ik vind spinazie gewoon lekkerder.

Stap 5.

Het geheime ingrediënt is once-again ‘smeerkaas’.  Pak een volkoren wrap, smeer ‘m liefdevol in met een laagje van het gele goud. Lief-de-vol.

Stap 6.

Let’s begin met pizzabouwen: Smeer de tomaten-pesto saus, strooi met spinazie en wat gegrilde kip. Sprenkel met sprenkelkaas, maar wees zuinig!

Stap 7.

De oven had je al voorverwarmd op 200 graden hè? Of had ik dat eerder moeten zeggen? Anyway, bak het wrapje in tien minuten krokant.

Stap 8.

Oven piept en ‘eet je wrappizza’. Vergeet niet te genieten en zet voor extra effect Italiaanse opera-muziek op.

Waarom beter dan de diepvries?

Proef maar en je wilt nooit meer anders.

Nog meer voordelen: het is simpel én minstens zo snel.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *