YOU GO GIRLEN IN 2018

2018

Ik heb iets voor je en dat krijg je onderaan deze blog,want dat wil je. Maar voor we het daarover hebben, wens ik je alvast een geweldig, gelukkig, ambitieus en TOP 2018. Want je gaat er wat van maken, beloof je me dat?

Goed. Doe ik dat ook.

2018 wordt mooi

Niet alleen omdat k het zeg, maar vooral omdat ik het echt geloof. Ik heb het geluk dat ik in 2017 m’n ding heb gevonden en daar al flinke stappen in heb gezet. En als je deze blog hebt gelezen, weet je dat m’n plannen groots zijn.

2018

Maar hoe gaan we dat allemaal waar maken?

Hoe behaal je die vastgestelde doelen? Ik denk dat het gaat om de combi van het maken van een keuze, je hierzelf dagelijks aan herinneren én geduld hebben. Dat samen met het vaststellen van korte termijn doelen en lange termijn doelen.

Doelen beginnen vaak met dingen die je meer of minder wilt doen of hebben.

Dat is dan ook de eerste vraag die ik aan mezelf stel: wat wil ik meer?

In mijn geval wil ik meer geld verdienen, op meer verschillende locaties werken en meer sporten. Meer terugblikken vind ik ook een belangrijke, want soms gaat het zo snel dat ik niet eens de tijd neem voor een schouderklopje of zo’n Disney moment.

Wat wil jij meer? Vaker?

2018

Stoppen met, oftewel minderen.

Misschien wel een van de meest gebruikte goede voornemens. Wat wil je minder?

Een aantal jaar geleden had ik hier klagen en negatief denken gezet, nu weet ik dat daar goede stappen heb gemaakt. Nu wil ik minder aan m’n kunnen (en waarde) twijfelen en mezelf en m’n ambities te kort doen. Ik wil ook minder wantrouwig zijn op dat gebied. Daarnaast wil ik minder chocola eten. Echt.

Waar ga jij vanaf nu echt mee stoppen?

2018

Nieuwe jaren staan ook vaak gelijk aan mogelijkheden.

Alsof het een startsein is voor nieuwe dingen. Is niet per se zo, maar toch kan het mentaal nog wel eens helpen.

In 2018 wil ik beginnen met lezen. Ik heb een stapel aan (zelfhulp/motiverende) boeken die ik al een paar maanden vooruitschuif en werd zo onwijs gemotiveerd door Jen Sincero en het boek ‘You are a badass at making money’ dat ik dit prioriteit wil geven.

Heel concreet klinkt dit als: 5 x per week een aantal blz/minimaal een hoofdstuk lezen. Daarvoor zal ik ’s avonds dus wat vaker mijn telefoon moeten neerleggen. Klinkt stom, maar zo concreet moet ik dus denken soms.

Wat staat bovenaan jouw to do list en ga je nu echt eens doen?

Kleine stapjes

Andere belangrijke doelen zijn mijn reisdoelen, kennisdoelen en financiële doelen. Met deze doelen ga ik zelf aan de slag om ze stap voor stap uit te werken en zo mogelijkheden te creëren.  Soms lijkt iets onmogelijk, maar heb je juist een concreter plan nodig om het te bereiken, want niets is onmogelijk! Enne, als New York al 7 jaar op je lijstje staat, dan moet het er eens van komen toch?

2018

Je doel voor 2018

Waarschijnlijk zijn je plannen niet te beschrijven in één zin. Misschien wel. De mijne meestal niet. Maar het roept sowieso een soort gevoel op. Zo van, in 2018 kan ik alles aan. Of: in 2018 kies ik voor mezelf. In 2018 wil ik high on energy zijn. Wat het ook is, dát gevoel moet je ergens opschrijven, zodat je jezelf kunt herinneren aan dat gevoel op momenten dat het allemaal even vaag is.

Je peptalk

Een betere mindset of een doelbewust leven betekent trouwens niet dat alles van een leiendakje zal gaan. Je hebt niet op alles invloed, er gebeuren dingen en je hebt er maar mee te dealen. Maar als jij je focust op alles wat je wel kunt beïnvloeden en op hoe jij met die situaties omgaat, dan ben je lekker bezig. Verwoord dit in een peptalk. Deze momenten gaan er zijn, dus wees ze voor. Ik noem deze peptalk m’n you go girl speech. Zorg dat je speech voldoet aan de volgende drie eisen:

  1. Zorg dat je speech je (altijd) motiveert/aanspreekt.
  2. Het gaat om relativeren en jezelf rechtzetten.
  3. Verwerk je WHY erin, maak het persoonlijk en echt

2018

Klaar voor de start!

Je kunt een strategische sessie met jezelf houden om alles uit te denken of je begint met een terugblik van 2017 om je doelen helder te krijgen. Er zijn in ieder geval genoeg manieren om jezelf klaar te stomen voor 2018 en je doelen te bereiken, hint: het gaat vooral om DOEN. Ik verwerk de samenvatting van al deze punten altijd in een paars A4tje en die hang ik waar ik vaak kijk. (In of bij de koelkast bijvoorbeeld). Op die manier herinner ik mezelf dagelijks aan wat ik wil en waarom.

SAMEN YOU GO GIRLEN

En net als vorig jaar, kun je ook hier weer je lila kleurige 2018 goal overview downloaden. Maar nu wel in ruil voor je e-mailadres, want dan kan ik je iedere maand helpen herinneren en kunnen we samen you go girl-en in 2018!

DOWNLOAD HIER!

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *